2η Συνδιάσκεψη Φιλελεύθερης Νεολαίας – 22/3/2020

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μετάβαση. Μετά από τη δεκαετή οικονομική κρίση που χτύπησε με σφοδρότητα τη χώρα, ο αναστοχασμός κι ο επαναπροσδιορισμός των εθνικών στόχων αποτελούν προτεραιότητα. Οι προκλήσεις που αναδύονται επηρεάζουν αφενός το μέλλον της Ελλάδας και αφετέρου τη συνοχή και την προοοπτική ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η νέα γενιά δεν μένει αμέτοχη αλλά δηλώνει ηχηρά την παρουσία και τη θέλησή της να εκφέρει λόγο για όλα όσα την αφορούν.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, ανεξάρτητοι φιλελεύθεροι νέοι και νέες από όλοι την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην 1η Συνδιάσκεψη Φιλελεύθερης Νεολαίας. Καρπός της τριήμερης εκείνης συνάντησης ήταν η Φιλελεύθερη ατζέντα για το 2021, στους θεματικούς άξονες της εργασίας, της εκπαίδευσης, της δημόσιας διοίκησης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ένα μικρό μέρος της ατζέντας έχει υλοποιηθεί. Το μεγαλύτερο όμως, το πιο “δύσκολο”, παραμένει στις καλένδες.

Ωστόσο, οι νέοι δεν θέλουν να τεθούν εκ νέου στο περιθώριο. Πιστεύουμε ότι πρέπει να βγούμε πάραυτα από τη στενωπό του λαϊκισμού και του συντηρητισμού που διαπερνά το σύνολο του πολιτικού φάσματος και ν’ ανοίξουμε πανιά για νέους ορίζοντες. Ως φιλελεύθεροι, διεκδικούμε περισσότερες ευκαιρίες σε μια νέα, προοδευτική εποχή, καθώς πλησιάζουμε της δισεκατονταετηρίδα του ελεύθερου εθνικού βίου.

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, λίγο πριν της 199η επέτειο της Επανάστασης, διοργανώνεται η 2η Συνδιάσκεψη Φιλελεύθερης Νεολαίας, στην Αθήνα (ξενοδ. Domotel Καστρί). Σε αυτό το μεγάλο αντάμωμα, προσκαλούνται όλες και όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως φιλελεύθεροι να συμμετάσχουν στον διάλογο για το μέλλον της Ελλάδας και να διαμορφώσουν από κοινού τη Φιλελεύθερη ατζέντα πέρα από το 2021. Η φωνή της νέας γενιάς έχει σημασία γι’ αυτό η συμμετοχή μας είναι μια ιδανική ευκαιρία να θέσουμε επί τάπητος τους προβληματισμούς μας.

Στη Συνδιάσκεψη θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό εξέχουσες προσωπικότητες του φιλελεύθερου κινήματος από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα. Το πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.youngliberals.gr. Η συμμετοχή στη συνδιάσκεψη είναι ατομική και ανεξάρτητη από συλλογικούς φορείς. Η οργανωτική πρωτοβουλία ανήκει στους Ελεύθερους Νέους (Young Liberals), μέλος του LYMEC. H διοργάνωση γινεται δυνατή χάρη στην ενεργό υποστήριξη του φιλελεύθερου Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία.

 Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/SqRSpfPUMyCzynuo8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *