17 Νοεμβρίου- Ημέρα Μνήμης για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

📣 Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 αποτελεί την κορυφαία πράξη κατά της δικτατορίας και προανήγγειλε την πτώση της #Χούντας. Είναι ένα κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ. 🎯🇬🇷
🗣️ Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου: “Το #Πολυτεχνείο είναι συμβάν που συμπυκνώνει τον χρόνο και τα νοήματά του και αλλάζει το πολιτειακό μας παράδειγμα. Μια στιγμή ανάτασης απέναντι στην τυραννία, με μεγάλη υπαρξιακή ένταση για τον καθένα και κορύφωση στην πιο ανιδιοτελή πολιτική πράξη. Μια πράξη ρίσκου που, παρότι πυροδοτήθηκε από τη φλόγα της νεότητας, δεν ήταν στιγμιαία θυμική έκρηξη, αλλά συλλογική έκφραση αυταπάρνησης.”
‼️ Δυστυχώς, η φετινή επέτειος χρησιμοποιήθηκε (όπως και πολλά άλλα γεγονότα) ως έναυσμα για ιδεολογικό πόλεμο μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, με στόχο να πολώσει την ελληνική κοινωνία και να την αποσπάσει από τα σοβαρότατα ζητήματα της καθημερινότητας. Εδώ και μέρες γινόμαστε μάρτυρες μικροκομματικών παιχνιδιών και παράλογων αποφάσεων τα οποία μόνο προβλήματα δημιουργούν.
‼️ Από τη μια πλευρά έχουμε μια #κυβέρνηση σε σύγχυση η οποία προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις χωρίς να έχει συντονισμένη δράση και προγραμματισμό και από την άλλη μια ανεύθυνη #αντιπολίτευση χωρίς σοβαρές προτάσεις.
🗣️ Πιστεύουμε πως η κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε απαιτεί σοβαρότητα, με γνώμονα το κοινό καλό, μακριά από μικροκομματικές επιδιώξεις που δημιουργούν σκηνικά πόλωσης και οδηγούν σε αθέμιτα αποτελέσματα. Δεν απαιτεί ούτε προβοκατόρικα μέτρα όπως η απαγόρευση συναθροίσεων και η ακραία καταστολή, ούτε παράβαση των περιορισμών με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.‼️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *