Θερινό Συμπόσιο Νέων Ηγετών: δηλώστε συμμετοχή!

2020 Application Form – Symposium 2020

 

Πρόσκληση Συμμετοχής

Το 2020 αποτελεί έτος ορόσημο για την παγκόσμια κοινότητα. Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε τριγμούς στην οικονομία και τις κοινωνικές δομές, επισημαίνοντας ότι η διακρατική συνεννόηση και συνεργασία είναι απαραίτητα στοιχεία για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης του ανθρώπου και την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Την ίδια περιοδο, ο θάνατος του Τζορτζ Φλόυντ από αστυνομική βία, επανέφερε στην επιφάνεια το ζήτημα των διαφυλετικών σχέσεων και του συστημικού ρατσισμού. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει δομικές προκλήσεις όπως η βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και η ελευθερία του Τύπου, όπου η κατάσταση παραμένει “προβληματική.”

Στο μεταβαλλόμενο περιφερειακό υποσύστημα της ΝΑ Ευρώπης ο ρόλος των φιλελευθέρων είναι κεντρικός, καθώς τα αδιέξοδα των συντηρητικών και των σοσιαλιστικών επιλογών του παρελθόντος (και του παρόντος) κρατούν τις κοινωνίες καθηλωμένες χωρίς όραμα. Στην αναζήτηση ιδεών για το μέλλον, οι Ελεύθεροι Νέοι και το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία διοργανώνουν το ετήσιο Θερινό Συμπόσιο Νέων Ηγετών, φέτος στην πατρίδα του Αριστοτέλη, Χαλκιδική, από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου 2020.

Το Συμπόσιο προσκαλεί νέες και νέους με ενδιαφέρον για τα κοινωνικά δρώμενα που διακρίνονται στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση και διαβούλευση καθώς και ειδικά σχεδιασμένες ενότητες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας κι έκφρασης.

Συμμετοχή
Το Συμπόσιο χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερο μέρος του από το Friedrich-Naumann-Foundation for Freedom. Η συμμετοχή περιλαμβάνει: 

> Δίδακτρα
> Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο Hotel Kriopigi με πρωινό
> Πλήρη διατροφή και διαλείμματα καφέ
> Μεταφορά με πούλμαν (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική).

Το τέλος συμμετοχής είναι €40,00 (προκαταβάλεται και δεν επιστρέφεται). Σχετικές πληροφορίες θα αποσταλλούν απ’ ευθείας στους επιτυχόντες.

Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν την Αίτηση Συμμετοχής (2020 Application Form – Symposium 2020) και το βιογραφικό τους στο athens@fnst.org έως τις 8 Ιουλίου 2020. Πληροφορίες: 213 0 333667.
Οι επιτυχόντες θα έχουν ανακοινωθεί έως τις 13 Ιουλίου.

Διδακτική ομάδα

Νίκος Παναγιώτου, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ
Κατερίνα Παπανικολάου, Εκπαιδεύτρια οργανωσιακής ανάπτυξης
Δημήτριος Τριανταφύλλου, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Kadir Has University

Ομάδα συντονιστών

Ελένη Σιαπικούδη, Επικεφαλής Ελεύθερων Νέων Β. Ελλάδας
Γεωργία Τσαλγίνη, Υπεύθυνη εκδηλώσεων Ελεύθερων Νέων
Δημήτρης Σαββίδης, Ιδρυτής Δικτύου “Δες το Θετικά”
Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος, Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *